Jeśli szukasz, aby dodać trochę flair do następnej partii lub get-together, można zrobić kolorowe popcorn. Ten łatwy przepis może być przygotowany w domu lub może być wielkim smakołykiem dla całej rodziny, aby cieszyć się.
Po pierwsze, będziesz potrzebował dużej patelni lub garnka do robienia zapasów. Będziesz chciał użyć wysokiego ciepła, aby ugotować swój popcorn. Ciepło powinno być na około 238 stopni F. Kiedy jest zrobione, będziesz chciał usunąć go z ciepła i niech się ochłodzi. Po ostygnięciu możesz go połamać na kawałki.
Następnie będziesz potrzebował barwnika spożywczego. Możesz użyć albo płynnego, albo żelowego. Jeśli używasz żelu, będziesz chciał być pewny, aby wymieszać go dokładnie. To może zająć kilka minut, aby być pewnym. Jednak będzie to warte wysiłku.
Na koniec będziesz potrzebował bezpiecznej dla żywności pary rękawic. Dla zabawy, świąteczny dotyk, można dodać świąteczne sprinkles. Niektóre zabawne opcje to pastele, syreny, jednorożce i inne. Uważaj tylko na kolorowy cukier. Mogą one zabarwić Twoje palce i usta, więc bądź ostrożny.
Jeśli szukasz słodszej wersji tego popcornu, możesz zrobić miksturę z syropu kukurydzianego i proszku Jello. Będziesz również potrzebował trochę masła. Możesz roztopić masło w mikrofalówce lub użyć tradycyjnej metody roztopienia masła w rondlu na kuchence.
W zależności od Twoich kubków smakowych, możesz podać swój popcorn w misce lub na talerzu. Jeśli masz dużą blachę do pieczenia, możesz rozłożyć kolorową kukurydzę, a następnie po ostygnięciu połamać ją na kawałki.
Będziesz również potrzebował kilku składników do wykonania kolorowego popcornu, w tym kilku kolorów barwników spożywczych, masła i syropu kukurydzianego. Możesz wymieszać te trzy składniki razem, aby stworzyć różne kolory. Ale pamiętaj, aby przed gotowaniem oddzielić ziarna według koloru. Zapobiegnie to wchłanianiu barwników przez kukurydzę.
Aby przygotować kolorowy popcorn, będziesz potrzebować dużej patelni. Dla tego przepisu odpowiednia będzie patelnia o pojemności 3 kwart. Aby zapewnić, że popcorn jest równomiernie pokryty, musisz podzielić mieszankę na tyle misek, ile możesz.
Podczas pracy, pamiętaj, aby mieć oko na swoje dzieci. Niewybite pestki mogą być przyczyną zadławienia. Dobrze jest też umieścić małe jądra w szczelnym pojemniku.
Możesz nawet pokolorować swój popcorn w mikrofalówce. Upewnij się, że postępujesz zgodnie ze wskazówkami na pudełku. Nie wsypuj gorącego popcornu do miski zawierającej cukier. Zamiast tego, najpierw wlej płyn do miski. Ciepło pomoże połączyć cukier i syrop kukurydziany.
Przed podaniem możesz posypać swój kolorowy popcorn kilkoma posypkami. Możesz nawet spróbować zrobić tęczowy popcorn. Po prostu powtórz powyższe kroki dla każdego koloru.
Podobne tematy